Αποχαιρετισμός 2021

Αγαπητοί μου φίλοι καλησπέρα! Σε λίγες ώρες αυτή η περιπετειώδεις και κακή χρονιά λόγο του κορονοϊού φεύγει.

Μάλλον έχετε συνειδητοποιήσει ότι η καλύτερη και πιο ρομαντική εποχή του χρόνου είναι μπροστά μας. Σωστά; είναι το τέλος της δύσκολης χρονιάς και η αρχή μιας νέας ίσως δυσκολότερης. Εκεί που γεμίζουμε το στομάχι μας με ζάχαρη και δίνουμε όρκους να είμαστε καλύτεροι από τον πρώην εαυτό μας. Τώρα, το να περάσετε την Πρωτοχρονιά ως ζευγάρι μπορεί να έχει εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που κάνει όταν την περνάτε μόνοι. Γιατί, οι όρκοι που δίνεις, δεν είναι να είσαι καλύτερος μόνο ως άνθρωπος, αλλά και ως σύντροφος. Έτσι, φέτος, οι αποφάσεις σας θα είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που έχετε κάνει μέχρι τώρα. Δεν θα είναι το κλασικό “I will go to the gym more” (Θα πηγαίνω περισσότερο στο γυμναστήριο), αλλά πιστεύω είναι καλύτερα να είναι περισσότερο σαν “I will go more at the gym with you”( Θα πάω περισσότερο στο γυμναστήριο μαζί σου). Σε ό,τι κάνετε, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε και τον σύντροφό σας, γιατί διαφορετικά, τι νόημα έχει να κάνουμε μαζί αποφάσεις για την Πρωτοχρονιά, έχω δίκιο; Θέλω να πω, δεν είναι όλο το νόημα αυτών των διακοπών να κάνεις πράγματα και να περνάς χρόνο με αυτούς που αγαπάς; Τότε γιατί να κάνετε κάτι διαφορετικό σε αυτή την κατάσταση. Αλλά, μπορεί να ρωτήσετε, ω, αγαπητέ τυχαίο άτομο στο διαδίκτυο, ποιες είναι μερικές καλές αποφάσεις που πρέπει να έχετε ως ζευγάρι για την Πρωτοχρονιά; Αυτό, συνάδελφε αναγνώστη, θα προσπαθήσω να σου απαντήσω τώρα!

Αρχικά για να σταματήσουμε μια κακή συνήθεια μαζί πρέπει να κόψουμε όλοι τις κακές συνήθειες που θέλουμε να σταματήσουμε, πράγματα για τον εαυτό μας που θέλουμε να αλλάξουμε, αλλά δεν έχουμε κάνει ποτέ κάτι γι’ αυτό. Έτσι, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη στιγμή για να σταματήσω αυτή τη συνήθεια τώρα! Τι καλύτερο κίνητρο μπορείτε να αποκτήσετε, από την έναρξη μιας νέας χρονιάς, και ο σύντροφός σας να σας υποστηρίζει, ενώ εσείς τον υποστηρίζετε, ώστε και οι δύο να γίνετε καλύτερες εκδοχές του εαυτού σας. Έτσι, αυτή την παραμονή Πρωτοχρονιάς, και οι δύο επιλέξτε κάτι που δεν σας αρέσει πολύ σε εσάς. Ίσως είναι η συνήθεια του καπνίσματος ή η αδιάκοπη επιθυμία για γλυκό στις 4 το πρωί. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, αρκεί να επιλέξετε κάτι και οι δύο και να το σταματήσετε αμέσως. Το καλό είναι ότι όχι μόνο έχετε κάποιον να σας στηρίξει όταν αρχίσετε να απορρίπτετε ξανά τις συνήθειές σας, αλλά η σκληρή δουλειά που καταβάλλει ο σύντροφός σας θα σας παρακινήσει να πιέσετε τον εαυτό σας ακόμα.

Ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα όταν είσαι σε μια σχέση είναι ότι έχεις πάντα κάποιον να σε ακούσει όταν έχεις κάτι στο μυαλό σου. Αλλά, όλο αυτό το πράγμα πάει χαμένο όταν οι καθημερινές σας δραστηριότητες απορροφούν τόσο πολύ χρόνο σας, τότε έχετε παραμελήσει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας είχατε δημιουργήσει μέχρι τώρα. Έτσι, φέτος, προσπαθήστε να δώσετε περισσότερη προσοχή σε αυτά που έχει να πει ο ένας ο άλλος και να είστε όσο πιο χρήσιμοι μπορείτε στα προβλήματα του άλλου! Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο ο δεσμός μεταξύ σας θα γίνει ακόμα πιο δυνατός, αλλά θα γίνετε καλύτεροι ως άνθρωποι, έχοντας κάποιον να σας ακούσει, αλλά και προσπαθώντας να γίνετε καλύτερος ακροατής!

Να προσπαθούμε πάντα να κάνουμε ο ένας τον άλλον ευτυχισμένο

Αυτό είναι ίσως ένα από τα πρώτα πράγματα που ορκίσατε ο ένας στον άλλο όταν συναντηθήκατε για πρώτη φορά, και είναι φυσικό. Αλλά, αν είστε όπως οι περισσότεροι, αυτός ο όρκος γίνεται όλο και λιγότερο επίκαιρος με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, φέτος, προσπαθήστε περισσότερο να κάνετε πράγματα που κάνουν τον σύντροφό σας ευτυχισμένο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο η σχέση σας γίνεται πιο δυνατή, αλλά αν και οι δύο ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα, τότε είναι φυσικό να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι, σωστά; Μπορεί να είναι ένα δείπνο έκπληξη σε εκείνο το μέρος που του αρέσει πολύ ή απλά να τους βάλεις στο σπίτι και να δουν ότι μαγείρεψες για μια φορά, ώστε να μην χρειαστεί, ή να τους αρέσει λίγη επιπλέον προσπάθεια τις σημαντικές μέρες μέσω ίσως κάποιας ειδικές ευχές, ή ακόμα και μια χειρόγραφη κάρτα.

Για να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί

Όπως είπα νωρίτερα, στις μέρες μας, τα προγράμματα είναι τόσο σκληρά, που τα ζευγάρια τείνουν να περνούν όλο και λιγότερο χρόνο μαζί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από πολλά ζητήματα σε μια σχέση, τα οποία όλα έχουν έναν αρκετά εύκολο τρόπο να αποφευχθούν. Μπορεί να είναι μερικές ώρες μετά τη δουλειά ή μπορεί να σημαίνει ότι ξυπνάτε λίγο νωρίτερα, ώστε να μπορείτε να πάρετε πρωινό μαζί ή ακόμα και να αφιερώσετε ολόκληρο το Σαββατοκύριακο ο ένας στον άλλον. Ανεξάρτητα από το κόστος, προσπαθήστε να αφιερώσετε κάποια στιγμή εκτός προγράμματος για να περάσετε χρόνο ο ένας με τον άλλον, να δοκιμάσετε νέα πράγματα μαζί, να διασκεδάσετε, να γελάσετε, να κάνετε παρέα με άλλα ζευγάρια, μπορεί να είναι ό,τι θέλετε. Θέλω να πω, τι νόημα έχει να είσαι σε σχέση αν ζεις τις μέρες σου σαν ελεύθερος; Έτσι, από εδώ και στο εξής, προσπαθήστε να κάνετε τόσα πολλά πράγματα μαζί, ώστε να μπορείτε να πείτε πραγματικά ότι εκτιμάτε τη σχέση σας.

Γίνε Ομάδα

Αυτό μπορεί να είναι τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό. Στα μάτια μου, μπορεί να είναι και το πιο σημαντικό. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι είστε ζευγάρι, είστε μαζί, πιο δυνατοί από χίλιους τοίχους. Είστε μια ομάδα. Όταν το καταλάβετε αυτό και ορκιστείτε να παραμείνετε έτσι, τότε όλα είναι απλώς μια ευθεία γραμμή από εκεί. Πρέπει να καταλάβετε ότι έχετε μόνο ο ένας τον άλλον και ότι χρειάζεστε μόνο ο ένας τον άλλον. Προσπαθήστε, λοιπόν, φέτος να τα κάνουμε όλα και ως ομάδα. Η αγάπη σας είναι αυτό που σας κάνει πιο δυνατούς ως άτομα και ασυναγώνιστους ως ομάδα! Οπότε, χρησιμοποιήστε το. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα, δουλέψτε το μαζί, αν έχετε νέα, καλά ή κακά, χειριστείτε τα μαζί, αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι, κάντε το μαζί. Το μόνο που έχει σημασία, δεν είναι τι κάνετε, αρκεί να το κάνετε μαζί. Το δεύτερο που θα συνειδητοποιήσετε και οι δύο ότι τότε είστε έτοιμοι για τους δύο, αναμφισβήτητα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »