Λιτσα

Αγαπητή μου Λίτσα,

Όπως σου είπα όλο το βράδυ μυρίζοντας την όμορφη μυρουδιά σου στο μαξιλάρι που είχες ξαπλώσει σκέφτηκα γιατί με κρατάς σε τόση απόσταση και με έχεις δεύτερη σου επιλογή. Πιστεύω πως είναι και αυτά τα απωθημένα που δεν σ’ αφήνουν να ηρεμήσεις, να προχωρήσεις και να σταθείς και πάλι στα πόδια σου.

Σίγουρα, σε όλους μας έχει τύχει να την πατήσουμε πολλές φορές στον έρωτα. Να γνωρίσουμε ανθρώπους που πιστεύουμε ότι είναι το άλλο μας μισό και θα μείνουν για πάντα στη ζωή μας και να κάνουμε τα πάντα για αυτούς.

Μετά από λίγο καιρό, όμως, συνειδητοποιούμε πως ήταν απλώς μία γκόμενα ή ένας γκόμενος που πέρασε από το κρεβάτι μας, έβαλε και αυτός/ή το λιθαράκι του στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας και στο τέλος έφυγε ανώδυνα και αφήνοντας μία γλυκόπικρη ανάμνηση.

Αυτός ή αυτή, ωστόσο, που δεν προλάβαμε να ζήσουμε πολλά μαζί του/της, που γευτήκαμε  λίγες, σχεδόν ανύπαρκτες στιγμές συντροφικότητας και ευτυχίας, που μας έμαθαν τι σημαίνει έρωτας και που ακόμη αναπολούμε και ζητάμε πίσω, αυτό είναι το λεγόμενο απωθημένο. 

Λέξη βαριά με μία σημασία ακόμη βαρύτερη και πιο επίπονη. Σκέψεις που σου τρώνε την σάρκα μέρα με τη μέρα και δε σε αφήνουν να ησυχάσεις, να δοθείς σε κάποιον άλλον και να ζήσεις μαζί του στιγμές ευτυχίας.

Με εμένα ξεκλέβεις πάντοτε λίγο χρόνο για να με σκεφτείς, να αναρωτηθείς πως μπορεί να είναι η ζωή σου, αν προχωρήσουμε ερωτικά και το κυριότερο τι θα γίνει αν δεν πάει καλά μεταξύ μας.

Κάποιες στιγμές σκέφτηκα πως αν έχεις την τύχη και συναντήσεις ξανά το απωθημένο σου, και τι θα έκανα εγώ. Αλλά πίστεψε με το μόνο που θέλω είναι να περνάς καλά εσύ. Όσο και να πονέσω ο πόνος θα είναι γλυκός γιατί ένα άνθρωπο αν τον αγαπάς θέλεις πάντα να είναι καλύτερα από σένα. Και εγώ σ’ αγαπώ Λίτσα μπορεί να μην με άφησες να σ΄ αγαπήσω ερωτικά αλλά σ’ αγαπώ με έναν ιδιαίτερο τρόπο  και μακάρι κάποτε να το καταλάβεις. Εγώ αυτό που ήθελα για μας ήταν αν είχαμε την τύχη να γίνω εγώ το νέο σου απωθημένο που θα συναντήσεις ξανά. Να προσπαθούσαμε μία σχέση και να τολμούσαμε να ζήσουμε όλο αυτό που ονειρεύεσαι τόσο καιρό, Μαζί, και να είμαστε πραγματικά μία από τις εξαιρέσεις. Να αφήναμε  το απωθημένο μένει εκεί …μακριά από εσένα και την πραγματική σου ζωή. Σαν κάτι τιμαλφές που προσπαθείς να κρατήσεις άφθαρτο και αναλλοίωτο από καβγάδες, πόνους και χωρισμούς. 

Και πού ξέρεις; Μπορεί αν τελικά, προσπαθούσες κάτι ερωτικό και σταθερό μαζί μου, να το απομυθοποιήσεις στην στιγμή, να καταλάβεις πως ίσως χαράμισες αρκετό χρόνο για να τον σκέφτεσαι καθημερινά χωρίς να τον έχεις.

Δεν ξέρω τι άλλο να σου γράψω. Απλά επειδή πιστεύω πως θέλω να είσαι καλά, αν πραγματικά ένοιωσες κάτι με εμένα το μικρό διάστημα που είμαστε μαζί, αν θες να με ξαναδείς πρέπει να έρθεις μόνο για μένα. Να μην έχεις στο μυαλό σου την σχέση σου από το παρελθόν. Θα πρέπει να μου δοθείς ολοκληρωτικά ανεξάρτητα για το πότε θα θέλω εγώ να κάνουμε έρωτα. Θα πρέπει να με αφήσεις να σε χαϊδεύω και να σε φιλάω όσο και όπου θέλω χωρίς να τραβιέσαι λες και σου φέρνω αποστροφή. Τότε μόνο να με ξανα- συναντήσεις. Διαφορετικά βρες κάποιον που θα μπορεί να σε κάνει να ξεχνάς με άλλους τρόπους και όχι μονότονα όπως εγώ.

Αν δεν σε ξαναδώ σου εύχομαι καλή τύχη και να βρεις στην ζωή σου κάτι ξεχωριστό σαν εσένα.

Αν θέλεις να με ξαναδείς δεν χεριάζετε να μου πεις τίποτα. Απλά τώρα που σε ρωτάω στείλε μου ένα μήνυμα ΝΑΙ που και πότε.

Σε ευχαριστώ πολύ που με έκανες να νοιώσω τόσο όμορφα αυτές τις λίγες στιγμές που ζήσαμε μαζί.

Αυτό το γράμμα στο στέλνω μέσω της προσωπικής μου ιστοσελίδας και μπορείς να το δεις μόνο εσύ και εγώ.

Προτίμησα να στα γράψω γιατί αν στα έλεγα προσωπικά μπορεί να μας έπαιρναν τα ζουμιά και τους δύο.

Σ’ αγαπώ να το θυμάσαι

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »