Αφιέρωμα στην ημέρα της γυναίκας

Αφιέρωμα στην ημέρα της γυναίκας

Αγαπητή μου φίλη καλή σου ημέρα. Κάθε σπίτι, κάθε καρδιά, κάθε αίσθημα, κάθε στιγμή της ευτυχίας είναι ατελής χωρίς την γυναίκα. Χωρίς εσένα. Μόνο εσύ μπορείς να ολοκληρώσεις αυτόν τον κόσμο. Σήμερα ο κόσμος ξύπνησε μέχρι την ημέρα σου. Αλλά ο κόσμος ξέρει πόσο μακριά έχεις ταξιδέψει; Γνωρίζει ο κόσμος την χάρη που σου χρωστάει; Ο κόσμος αναγνωρίζει ακόμη πόσο όμορφη έχετε κάνει την ζωή των αντρών; Ο κόσμος ξέρει. Μια ομορφιά στην ψυχή, γυναίκα, όπως εσύ αντλεί δύναμη από τα προβλήματα, χαμογελάει κατά τη διάρκεια της αγωνίας και μεγαλώνει με τις προσευχές και την ελπίδα. Ειδικότερα οι γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά. Οι γυναίκες που καταφέρνουν  να επιβιώσουν μόνες τους μέσα στις ίντριγκες. τις μπαμπεσιές, τις συκοφαντίες, το ψέμα και την φαλλοκρατία στους χώρους εργασίας. Παραμένουν όμως όμορφες γυναίκες που αντλούν δύναμη από τα προβλήματα, χαμογελούν κατά τη διάρκεια της δυσφορίας και μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τις προσευχές και την ελπίδα. Ειδικά αυτές οι γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά.

Οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντιληφθούν τις δυσκολίες, τις θυσίες, τα ξενύχτια, τις αγωνίες, τα άγχη που μπορεί να είχες εσύ, που σε έκαναν οι συνθήκες της ζωή να υποδυθείς δυο ρόλους στη ζωή των παιδιών σου και που δεν έχεις τα περιθώρια του λάθους. Είστε μόνες απέναντι στα αγγελούδια σας, που πολλές φορές μπορεί να γίνουν σκληρά σαν πέτρα, να σας πουν πράγματα που θα πρέπει να τα καταπιείτε και να τα καταλάβετε, χωρίς να ξεσπάσετε, γιατί είστε εσείς κι αυτά, δε χωράνε περιθώρια για φιλονικίες, γιατί αυτό μπορεί να διαλύσει την οικογένεια. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει ο άλλος γονιός να ισορροπήσει την κατάσταση, να σας πιάσει απ’ το χέρι για να μην πέσετε απ’ το σκοινί στο οποίο ακροβατείτε, να χαλαρώσει την κατάσταση. Αυτά πλέον τα κάνετε μόνες σας και  οφείλετε να ελέγχετε σε υπερβολικό βαθμό τον εαυτό σας, ώστε όλα να κυλήσουν όσο το δυνατόν ομαλότερα. Αλλά κι εσείς είστε άνθρωπος, έχετε σκαμπανεβάσματα, έχετε εντάσεις, ξεσπάσματα, έχετε να μαζέψετε τα κομμάτια σας κι όπως είναι φυσικό τα παιδιά δεν μπορεί να τα κατανοήσουν όλα αυτά, ειδικά σε μικρή ηλικία.

Ο καθένας από γύρο σας αργεί πολύ να καταλάβει ότι οι γονείς δεν είναι θεοί, είναι άνθρωποι, με τα ελαττώματά τους και τις παραξενιές τους, τα λάθη τους, τις κακές στιγμές τους και θέλουν κι αυτοί λίγο χώρο για να αναπνεύσουν, να ξεσπάσουν και μετά να παραδώσουν ξανά την ψυχή τους στο βωμό του μεγαλώματος των παιδιών. Για σας αυτό ήταν ακόμη πιο επώδυνο γιατί ήσαστε μόνες  και δεν είχετε βοήθεια από πουθενά.

Ο κόσμος θέλει να γιορτάσει αυτή τη μέρα μαζί σας. Για αυτό να νιώσετε ξεχωριστές, μοναδικές, πάνω σε αυτόν στον κόσμο. Χαρούμενη Ημέρα της Γυναίκας!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »